Bonaire

Bonaire wordt steeds aantrekkelijker voor vakantiegangers, pensionados en investeerders. Het prachtige eiland heeft een groeiende economie en een uitstekend investeringsklimaat. Bovendien wordt Bonaire binnenkort een bijzondere gemeente van Nederland.

De ABC eilanden zijn hot.
De Nederlandse Antillen, en dan met name Curacao en Bonaire, zijn enorm geliefde vakantiebestemmingen voor Nederlanders. De Antias Hulandos in de Caribische Zee bieden veel ingredieenten die ervoor zorgen dat het hier geweldig toeven is. Zo geweldig, dat steeds meer mensen besluiten tot de aanschaf van een eigen huis.

Wie dat doet, bevindt zich niet onder onbekenden. Jan des Bouvrie bijvoorbeeld verblijft al sinds jaar en dag in de zomer op de Antillen, maar bijvoorbeeld ook Henny Huisman en de populaire designer Piet Boon weten de weg naar deze paradijselijke eilanden te vinden.

Aangenaam en anoniem
Zo zegt Piet Boon in zijn boek Piet Boon : Bonaire is zo heerlijk omdat je er nog in alle anonimiteit ongestoord kunt genieten van het leven. Vanuit Nederland is het maar acht uur vliegen. Altijd mooi weer en een azuurblauwe zee. Stap erin met een simpel snorkeltje en je waant je in het allermooiste aquarium. Omdat er altijd wind is, is de temperatuur aangenaam. En de mensen spreken Nederlands.

Texel van de Tropen
Tijdens de beurs Second Home International, die zich richt op een tweede huis in binnen- en buitenland, zal duidelijk merkbaar zijn dat Nederlanders het steeds verder weg zoeken, maar tegelijkertijd dichtbij willen blijven.

En ze hebben gelijk, vindt Henny Huisman, die zijn hart al jaren geleden heeft verpand aan het vriendelijke eiland Bonaire. Op zijn website staat te lezen: Bonaire is eigenlijk het Texel van de Tropen. Er is geen hoogbouw, men vindt er geen stoplichten, de mensen spreken er Nederlands en alles is nog zo puur.

Prachtige duiklocatie
Op Bonaire, een stuk rustiger dan Curacao, geniet men van de prachtige stranden, de mooie natuur en de stilte. Vooral duikers komen aan hun trekken: het eiland wordt binnen de duikwereld gezien als een van de drie mooiste duiklocaties ter wereld. Hoewel Curacao op geringe afstand ligt, is er toch een wereld van verschil. Curacao is aanzienlijk groter en er is ook qua uitgaan wel wat meer te doen.

Bereikbaarheid
Beide eilanden zijn ook zo in trek voor een tweede huis vanwege de relatief eenvoudige bereikbaarheid: diverse vluchten vertrekken rechtstreeks vanaf Schiphol naar zowel Curacao als Bonaire. En wie op tijd boekt, betaalt soms maar enkele honderden euros. Ook het belastingklimaat is gunstig: de overdrachtsbelasting en, in geval van nieuwbouw de BTW, waarmee huizenkopers te maken krijgen is lager dan in Nederland.